Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ ALGE
HIJIKI 25g

ALGE
HIJIKI 25g

ALGE <br> HIJIKI 25g

Facebook

CENA: 650.00 din

Hidžiki (hijiki) su tanke smeđe igličaste alge. Sadrže deset puta veću količinu kalcijuma nego ista količina mleka, sira ili drugih mlečnih proizvoda.

Hidžiki alge zadržavaju u sebi ukus okeana, pa su zbog tog gorkastog ukusa vrlo cenjene. Veoma su korisne i u ishrani dijabetičara. 


Gvožđe (55mg na 100gr sušenih algi) potpomognuto kalcijumom (1400 mg u 100gr sušenih algi), omogućava njegovu apsorpciju i popravlja kvalitet krvi. Natrijum, kalijum, fosfor i jod su neophodni minerali koji regulišu metaboličke procese u organizmu. Vitamini B1, B2, B3 omogućavaju nesmetano funkcionisanje nervnog sistema, jačavaju zidove kapilara i obnavljaju crevnu floru. 

U tradicionalnoj medicini hidžiki alge se koriste za jačanje creva jer imaju jako antiseptičko i antitoksično delovanje (uništavaju bakterije truljenja). - popravljaju krvnu sliku - jačavaju zidove kapilara - uništavaju bakterije truljenja u crevima i poboljšavaju njihovo funkcionisanje

Hidžiki (Hijiki) alge se nakon berbe obrađuju tradicionalnom metodom i zatim se suše na suncu i pakuju. Njihove grube crne niti postaju vrlo nežne pri kuvanju.


Sastav: alge hijiki u listićima

Upotreba: odvojiti količinu koja će se pripremati i staviti je na belo tanjir. Probrati ih i odvojiti prašinu iz njih, a zatim ih staviti u posudu za kuvanje, poklopiti i brzo isprati u dosta hladne vode 2- 3 puta. Ne koristiti toplu vodu jer narušava mineralni sastav. Zatim ih procediti, a poslednja voda u kojoj su se ispirale se obično sačuva za kuvanje. Od 30 grama sušenih arama, nakon kuvanja, dobija se 2 pune šolje.

Tagovi

miso paste i morske alge srce pritisak krvni sudovi holesterol stomak varenje urinarni trakt

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS