Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ MUGI MISO
PASTA 400g

MUGI MISO
PASTA 400g

MUGI MISO <br> PASTA 400g

Facebook

CENA: 760.00 din

Prirodno fermentisana pasta od soje, ječma i kodži enzima Mugi miso pasta vodi poreklo sa dalekog Istoka, iz makrobiotičke kuhinje. Dobija se fermentisanjem žitarica po tradicionalnoj, vekovima staroj, japanskoj recepturi. 

Dodavanjem misoa u redovnu ishranu stičemo zdravlje, puni smo života i postajemo srećni! 

  • Odličan je izvor minerala, pre svega cinka, fosfora, bakra i mangana 
  • Bogat biljnim proteinima i vlaknima 
  • Važan izvor fitonutrijenata i zdravih mikroorganizama (probiotika) 
  • Sadrži vitamine B grupe, E vitamin, K vitamin i Folnu kiselinu.

Prirodno fermentisana pasta od soje, ječma i kodži enzima štiti imunitet, snažan je antioksidans otklanja umor pomaže varenje, reguliše funkionisanje creva smanjuje holesterol štiti od stomačnog čira, arterioskleroze i visokog krvnog pritiska smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja uprkos visokom sadržaju soli štiti od radijacije i nekih oblika kancera pozitivno utiče na mentalno zdravlje i fizičko blagostanje​

 Mugi miso je: 

  • Odličan izvor mangana, cinka, fosfora i bakra 
  • Bogat proteinima i biljnim vlaknima Važan izvor fitonutrijenata 
  • Sadrži grupu B vitamina, E vitamin, K vitamin i Folnu kiselinu 

 Kuvanje misoa na velikim temperaturama uništava zdrave bakterije i enzime. Zbog toga se miso dodaje u supu ili druga kuvana jela na samom kraju, kada se skinu sa vatre. Obično ide jedna kašika misoa po osobi. 

BRZI SAVETI 

Miso supa se priprema brzo i lako. Zagrejte vodu i kad je skinete sa vatre dodajte u nju miso pastu. Uživajte u supi! Ili, skuvajte u vodi mladi luk, šitake pečurke, tofu, šargarepu i dajkon i dodajte na kraju miso pastu. 

Važno je da miso ne provri, da se ne bi uništile zdrave bakterije i enzimi.

Pomešajte malo misoa sa maslinovim uljem, lanenim uljem, đumbirom i belim lukom za istočnjački preliv za salate i hladna jela sa žitaricama i semenkama.

Sendiviči sa misom i tanom (tahinijem) se lako pripremaju. Samo namažite miso na parče hleba i prelite tanom. Dodajte nasečeni avokado za dodatni užitak. Najlakši način da se jede miso je da se napravi sos od misoa i samo prelijete preko kupusastog povrća, repe, blitve, krompir pirea, salate...

MUGI MISO koji uvozimo se proizvodi po autentičnom, tradicionalnom japanskom receptu kroz višegodišnju fermentaciju soje i morske soli, sa dodatkom ječma i enzima kođi (aspergillus orizae).  

MUGI MISO je mnogo više od hrane. Njegova svojstva su daleko moćnija od same soje. Od drugih vrsta misoa se razlikuje po dodatku ječma i dužem periodu fermetnisanja zbog čega ima tamniju boju i bogatiji ukus.  

Jedna kaščica misa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne energiju i da se zaštiti od bolesti. Lako se koristi u svakodnevnoj ishrani, posebno u supama i kuvanim jelima. 

LEKOVITA SVOJSTVA: 

Miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi. Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska. Bogat je mineralima. Kvalitetno proizveden Mugi Miso sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane. Miso ima antikancerogena svojstva, a pomaže i eliminisanje štetnih materija i radioaktivnih supstanci iz organizma putem stolice. 

Miso sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonide. 

Miso ima izuzetno bogat ukus koji zadovoljava želju za jakom hranom i pruža toplu energiju neophodnu ljudskom organizmu posebno u zimskom periodu, iako se koristi u ishrani svakodnevno tokom cele godine. Miso okrepljuje krv, stomak i creva.

Sastav: ječam, fermentisana soja i enzim kodži sa morskom solju

Nekoliko ideja za upotrebu misa: 

Žitarice - Miso umaci su izvrsni za žitarice i testeninu. Miso se može koristiti kao zamena za so pri začinjavanu žitarica ili povrća. 

Supa - Miso se tipično koristi u kuvanju supa bogatog ukusa sa širokim dijapazonom povrća i morskih algi. Takođe je dobar u temeljcima (koncentrovanoj supi) za supe i testeninu, a može se poslužiti i kao dodatak supama od žitari­ca, mahunarki ili povrća. 

VAŽNO Kuvanje misoa na velikim temperaturama uništava zdrave bakterije i enzime. Zbog toga se miso dodaje u supu ili druga kuvana jela na samom kraju, kada se skine sa vatre. Obično se stavlja jedna kašika misoa po osobi. 

TOKOM ZIME Kad nemate vremena, kašičica mugi misoa u šolji vrele vode učiniće čudo za vas. Popijte ovaj moćan slani napitak i istog časa ćete se ugrejati i obnoviti energiju koja će vas držati tokom čitavog dana :) Samo pazite da ne stavite miso u proključalu vodu, da se ne unište enzimi.

Tagovi

miso paste i morske alge makrobiotika muso i daleki istok jacanje imunitet energija

Komentari i pitanja korisnika


mihajilo.nekic@gmail.com, datum: 25.07.2023
Da li miso može da se koristi za konzervisanje hrane?
  Hema-Kheya-Neye
Poštovani Mihajilo, može. U knjizi Evelin Kuši: "Kompletan vodič za makrobiotičko kuvanje", detaljno je opisan način na koji se hrana može kiseliti u misu, pre svega korenasto povrće. Knjigu možete poručiti na našem sajtu. Srdačan pozdrav, Vaša Hema-Kheya-Neye

Gaga, datum: 11.11.2023
Kako da čuvam otvoreno pakovanje i koliko dugo se čuva?
  Hema-Kheya-Neye
Draga Gago, kada otvorite Mugi Miso, najbolje ga je čuvati ga u frižideru. Može da ostane u kesici ili možete da ga prebacite u staklenu teglicu, radi lakše upotrebe. Može da stoji do isteka roka trajanja, a i duže, ne bi trebalo da se pokvari barem naredne dve godine. Srdačan pozdrav, Vaša Hema-Kheya-Neye

Стеван Обрадовић, datum: 22.02.2024
Да ли поред мисо пасте имате и алге и тоги?
  Hema-Kheya-Neye
Poštovani, imamo trenutno Dulse alge "We Are One". Vaša Hema-Kheya-Neye

Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS