Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ ALGE
WAKAME 25g

ALGE
WAKAME 25g

ALGE <br> WAKAME 25g

Facebook

CENA: 390.00 din

Zbog svojih izuzetnih svojstava Vakame alge se koriste skoro svakodnevno u makrobiotičkoj ishrani, ali su zastupljene takoreći u svim delovima sveta. Mada se beru na japanskom ostrvu Hokaido i duž kineske i korejske obale. Po boji, ukusu i sastavu slične su morskoj algi alarija koje se mogu naći svuda u svetu. One su deo tradicionalne škotske, irske i severnoevropske kuhinje.

Vakame su veoma bogate kalcijumom, a sadrže i veliku količinu gvožđa, vitamina A i C, niacina i proteina. Pominju se u medicini zbog svojih antibakterijskih osobina, koristi se nakon porođaja za čišćenje krvi. Lekovita svojstva: Vakame sadrže značajnu količinu kalcijuma i velike količine gvoždja, vitamina A, C, B3 i proteina. Vakame sadrže i supstancu koja utiče na viskozitet krvi i mogu da pomognu da se razloži tromb. Takodje, veoma uspešno vrše detoksikaciju organizma jer vezuju otrove uz pomoć alginske kiseline.

Sastav: alge wakama

Upotreba: Vakame treba isprati hladnom vodom da bi se skinula površinska prašina, a zatim ih potopiti 3 do 5 minuta. Kad omekšaju, isprati ih a poslednja voda od potapanja može se sačuvajti i koristiti prilikom kuvanja. Ako je voda u kojoj ste potapali vakame preslana, sačuvajte je za kuvanje mahunarki ili žitarica. Posle potapanja, vakame dobiju lepu stakla­sto zelenu boju. Mekane spoljašnje delove naseckati na komade za jedan zalogaj, a tvrđu, središnju žilu alge sitnije, da bi se sve ravnomerno skuvalo. Vakame se kuvaju malo duže od većine drugih morskih algi. Pored toga što se dodaju u miso supu, odlične su i kao prilog sa običnim povrćem, pečene i izmrvljene se koriste kao začin, a pržene u dubokom ulju kao lagani obrok.

Tagovi

miso paste i morske alge

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS