Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Sve kategorije ǀ Zdravlje

domaći lek UME SHO KUZU

10.11.2023.

UMEBOSHI ŠLJIVA + SHOYU + KUZU


Reč umeboshi u bukvalnom prevodu znači “osušena ume” ( boshi znači osušena). Ume se obično prevodi kao šljiva, iako ta posebna sorta, prunus mume, spada u kategoriju kajsije.

Umeboši šljiva sadrži dvostruko više proteina, minerala i masti od ostalog voća, posebno kalcijum, gvožđe i fosfor. Mnogo je bogatija organskim kiselinama, pogotovo limunskom i fosfornom kiselinom, od bilo kog drugog voća. Te kiseline se ne uništavaju tokom procesa kiseljenja.

Ovaj egzotičan slano-kiseli napitak ima mnogostruko povoljno dejstvo na naše zdravlje, prijatnog je ukusa i odmah će vam popraviti raspoloženje. Kada se pije dok je topao, pruža veliku podršku organizmu:


UMOR obično nastaje od akumulisanja mlečne i piruvinske kiseline u krvi. Umeboši ima sposobnost da razloži višak kiselina u telu.

STARENJE je jednostavno rečeno proces oksidacije. Umeboši ima antioksidativno dejstvo na krv.

KISELOST organizma dovodi do mnogih zdravstevnih problema. Redovno konzumiranje umeboši šljiva održava alkalno pH stanje (oko 7,35) u krvi i u organizmu.

TOKSIČNOST organizma nastaje usled brojnih negativnih uticaja kojima smo izloženi kroz ishranu i okruženje. S obzirom da umeboši podržava metabolizam i neprestano napaja aktivne ćelije energijom, pa između ostalog i bubrege i jetru, ovi organi su u stanju da normalno obavljaju svoju funkciju detoksifikacije i da izbacuju veštačke hemikalije iz organizma.

ZATVOR je veoma nezdravo stanje organizma, jer se otrovi zadržavaju u crevima i vraćaju u organizam. Umeboši šljive imaju laksativno dejstvo i ubrzavaju peristaltiku debelog creva. One takođe podstiču bolje varenje proteina.

BAKTERIJE se namnožavaju u organizmu najčešće tokom smene godišnjih doba. Još polovinom XX veka, Japanski doktor medicine, Kjo Sato, uspeo je da ekstrakuje antibiotsku supstancu iz umeboshi šljive, za koju se pokazalo da uništava stafilokoku i zaustavljala dizenteriju. Stafilokoka može da izazove visoku temperaturu, grip, groznicu, mučninu i povraćanje, razne infekcije na koži, u krvotoku, srcu i kostima, može da dovede do sepse, upale pluća i šokantnog trovanja opasnog po život. Nešto kasnije je otkriveno i da jedna komponenta iz umeboši šljive uništava bakterije izazvane tuberkulozom.

Na dalekom Istoku se umeboši tradicionalno preporučuje u slučajevima 

itd.

Možete izabrati tradicionalni japanski recept za ovaj izuzetno zdrav napitak u nekoliko varijanti:

UME-SHO-KUZU

Okrepljujući topli japanski napitak koji alkalizuje, uravnotežuje probavni sistem i jača imunitet.


1 šolja vode

1 kašika kuzua

½ do 1 umeboši šljive cele ili zdrobljenje i bez koštice

Par kapi soja sosa Shoyu (ili tamari)

Rastopiti kuzu u vodi i pustiti da vri dok voda ne postane providna, uz neprekidno mešanje. Smanjiti vatru, dodati umeboši i šoju. Krčkati još dva minuta. Ovaj topli napitak se pije između obroka, najbolje ujutro.


UME-SHO-BAN

Umeboši u kombinaciji sa šojuom i banča čajem ima alkalizujuće dejstvo. Pije se kod iscrpljenosti, glavobolje, stomačnih tegoba, emotivne nestabilnost i menstrualnih grčeva. 

1 šolja vrelog banča ili kukiča čaja

1/3 umrvljene umeboši šljive

1/3 kašičice shoyu soja sosa ili tamari soja sosa

Dobro promešati sastojke i popiti dok je vrelo


UME-KUZU-ĐUMBIR

U standardni UME ŠO KUZU recept dodati ½ do 1 kašičice svežeg đumbira. To će pomoći kod mučnine, a koristi se i za poboljšanje cirkulacije u abdomenu i za začepljene sinuse. Ako niste u mogućnosti da nabavite sveži đumbir, pokušajte sa sušenim đumbirom u prahu.


Ako su ovi egzotični recepti za zdravlje privukli vašu pažnju, možete isprobati koji vam najviše odgovara. Sve sastojke osim svežeg đumbira možete nabaviti u našoj internet prodavnici ili u prodavnicama zdrave hrane. Budite zdravi!


Umeboshi šljiva 200g
Umeboshi šljiva 100g
Shoyu soja sos
Tamari soja sos
Kuzu


INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS