Umeboši šljiva je bogata mineralima i belančevinama. Sadrži dosta kalcijuma, gvožđa, fosfora, vitamine B1, B2, nijacin, ima antibiotska svojstva i deluje antiseptički. Sadrži i limunsku kiselinu koja pomaže u čišćenju masne jetre. Umeboši šljivu mogu da koriste i trudnice zbog kalcijuma i vitamina C. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin prenosi teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju. Fermentisana umeboši šljiva menja pH vrednost krvi iz kisele u baznu i stvara veću otpornost organizma na grip i prehlade.
Sastav: umeboši šljiva, umeboši sirće, morska so, šizo listići (crvene mente ili divljeg bosiljka)
Koristi se kao začin, u sosovima, napicima i pre svega sama u medicinske svrhe, jer veoma blagotvorno utiče na naše zdravlje.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS