Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane wishlist (0) prodavnica zdrave hrane wishlist (0) Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane

prodavnica zdrave hrane ǀ Nazad ǀ SHOYU SOJA
SOS 186ml

SHOYU SOJA
SOS 186ml

SHOYU SOJA <br> SOS 186ml

Facebook

CENA: 312.00 din

Autentičan japanski soja sos Shoyu (šoju) je nešto blažeg ukusa od tamarija, po teksturi je ređi a boja mu je svetlija. Shoyu japanske Muso kompanije se proizvodi po originalnoj recepturi u kojoj se koriste isključivo najkvalitetniji prirodni sastojci i zbog toga ne sadrži nikakve štetne aditive.

Koristi se u svakodnevnoj ishrani kao začin u jelima i kao stoni začin i veoma je ukusan. Izvanredan je u pripremi raznih čorbi, kuvanih jela, sosova, testenine, salate i dinstanog povrća. Tokom leta posebno obogaćuje ukus grilovanog povrća i pečurki na žaru. Na Zapadu se još uvek često brkaju Shoyu i Tamari. (npr. čuveni Kikkoman-ov soja sos je zapravo Shoyu.) Osnovna razlika između ova dva japanska sosa je u tome što Tamari ne sadrži žitarice i nastaje kao "nusproizvod" misa od soje u obliku tečnosti koja se oslobađa tokom fermenatacije soje, dok se u sastavu Shoyu-a osim soje nalazi i pšenica. Fermentacija shoyu-a u tradicionalnim japanskim buradima od kedrovine traje oko godinu dana.     Lekovita svojstva: Shoyu je moćan antioksidans i ima antikarcenogeno dejsto. Sadrži žive enzime koji direktno podržavaju proces varenja hrane. Pomaže u sprečavanju arterioskleroze i snižavanju visokog krvnog pritiska. Neutrališe preteranu kiselost organizma i jača krvnu sliku. Bogat je mineralima i vitaminima B grupe. Sadrži proteine, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma i bioflavonoida.

Sastav: zrno soje, voda, pšenica, morska so, kvasac, kodži seme (aspergillus oryzae)

Koristi se u svakodnevnoj ishrani kao začin u jelima i kao stoni začin i veoma je ukusan. Izvanredan je u pripremi raznih čorbi, kuvanih jela, sosova, testenine, salate i dinstanog povrća. Tokom leta posebno obogaćuje ukus grilovanog povrća i pečurki na žaru.

Tagovi

tamari i shoyu sos od soje makrobiotika muso i daleki istok

Komentari i pitanja korisnika


Unesite komentar ili pitanje

Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
INFORMACIJE


Veleprodaja


O nama


Informacije o dostavi


Politika privatnosti


Pravila kupovine


KORISNIČKI SERVIS


Povraćaj


Način plaćanja


Kontakt


INSPIRACIJA


Inspiracija


PRATITE NAS

Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hrane Internet prodavnica zdrave hraneHEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022

PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS